teisipäev, 18. veebruar 2020

Esmaspäev - arhiivitunnid

Sel nädalal tähistame Eesti Vabariigi sünnipäeva ja sellega seoses toimuvad iga päev erinevad tegemised. Lisaks on tegemist ka poiste nädalaga, mille käigus pöörame neile veidi rohkem tähelepanu. 

Esmaspäeval toimusid Eesti Rahvusarhiivi õppetunnid. 

1. -3. klassi Õppetund " Ajalugu – igaühe lugu"
Ajalooallikatega tutvudes püüdsime leida vastuse küsimusele, mis ja kuidas meid ümbritseva mõistmisel mõjutab ning otsisime ja genereerisime lugusid minevikust. Oma käega sai iga laps valmistada pitseri.

4.-6. klass tund "Sissejuhatus arhiivimaailma". Arhiivitunnis arutleti, mis on arhiiv ning milleks seda vaja on ning kuidas saab arhiivis ajalugu uurida. Lisaks valmistasid õpilased pitseri.

7.-9. klassi tund teemal "Talupojad vallakohtu peeglis 19. sajandil"Arhiivitunni eesmärk on tutvustada õpilastele 19. sajandi talupoja elu reguleerivaid kohustusi, igapäevaelu värvikusi ning üleüldist komberuumi. Tunnis uurime vallakohtu protokolliraamatuid, mis paljastavad maarahva omavahelisi tüliküsimusi ning ohtralt eripalgelist ning üksikasjalikku teavet 19. sajandi külaühiskonna kohta. Õpilased omandavad teadmisi nekrutivõtu, magasiaida, pearahamaksu, mõisaga sõlmitud rendilepingute jm kohta.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar