reede, 2. veebruar 2024

Võõrkeeltepäev

Täna, 2.veebruaril toimus traditsiooniline võõrkeeltepäev, mille käigus tutvume keeltega meie ümber. 

Päev algas 2.tunniga, mil toimus ülekooliline võistlus SPELLING BEE. See on võistlus, kus osalejatele öeldakse inglisekeelne sõna ja ta peab selle tähthaaval inglise keeles häälima.  See inglise keelt kõnelevates maades väga populaarne võistlus aitab kaasa kirjutamisoskuse arenemisele, annab võimaluse näidata oma oskusi ning treenida esinemisnärvi publiku ees.

Eelnevalt olid juba välja selgitatud tublimad "spellijad" alates 4.klassist. Osalejad olid: Aleks, Arthur, Ryan, Sandra, Robert, Rene, Jonatan, Steven, Jaagup, Karmen, Loorelei, Daniela ja Jane. Võistlus oli väga pinev ning osalejad väga tublid. Kiitus osalejatele! 

Meie kooli parimad on:

I koht Steven Jürimäe (8.klass)

II koht Robert Moorast (6.klass)

III koht Karmen Anderson (8.klass) 


Seejärel jagunesime rühmadesse. 3.tunni ajal toimusid tegevused 1.-3. klassile. Kõigepealt toimus kuldvillaku võistlus, kus oli vaja teada riike, nende lippe, keelt ja muid andmeid. Kuldvillaku võitis võistkond, kuhu kuulusid: Katriine, Joonas, Kreete Liisa, Lee-Andra ja Kenet Robin. 


Järgmine võistlus oli kahoot, kus kõlasid erinevates keeltes laulud ja oli vaja ära arvata, mis keeles lauldakse. Selles olid parimad Kertu, Nikita, Marileen, Reiko-Kristjan ja Lenna. 



4. tunni ajal oli 4.-6. klassi kord. Kuna need klassid on võõrkeeli juba veidi kauem õppinud, olid ka kuldvillaku küsimused natuke keerulisemad. Kuldvillaku parim oli võistkond, kuhu kuulusid Heily, Kenno, Lisandra, Robert ja Tormis. Etteruttavalt võib öelda, et sama võistkond võitis ka kahooti, kus oli vaja tunda erinevaid riike ning keeli. Kolmas võistlus toimus vene keeles, kus iga võistkond pidi lahendama etteantud ülesanded. Ka sellega saadi kenasti hakkama.




5. tunni ajal oli aeg kõige suuremate õpilaste käes. Ka 7.-9. klass jagati rühmadesse ning kuldvillak võis alata. Kuna nemad on inglise keelt juba kauem õppinud, toimus mäng inglise keeles. Teemad hõlmasid endas nii riike, keeli, pealinnu kui ka Briti ja Ameerika inglise keele erinevusi. Kõige rohkem teadis etteantud teemadest võistkond, kuhu kuulusid Jaagup, Neleriin, Geiro ja Gerli. Samad õpilased olid parimad ka kahooti võistluses. Ka vanematel õpilastel toimus kolmas võistlus vene keeles. Kõik olid tublid! 




Kokkuvõttes oli väga tore ja tihe päev. Õpilased olid väga innukad ja nii mõnigi hetk tekitas hasarti. Aitäh osalejatele ja vaatame maailmas ikka avatud silmadega ringi! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar