neljapäev, 18. jaanuar 2018

Võõrkeeltepäev 18.01.2018

Igal aastal jaanuarikuus tähistame koolis võõrkeeltepäeva. Sel aastal oli see peamiselt pühendatud Eesti Vabariigi 100.sünnipäevale ning keeltele, mida meie koolis õpitakse. Kuna meil on sõpruskool Hiinas ja hiina keel on ka maailma räägituim keel, puudutasime põgusalt ka seda.

9.klassi õpilased Kristel ja Barbara olid valmistanud lühiklipi inglise keele kohta. Magnus ja Tõru-Tõnn tegid videoklipi vene keele kohta ning Dan-Denry, Mariann ja Gerly hiina keele kohta. Aitäh neile!






Edasi toimus 7.-9.klassi õpilaste seas Spelling Bee võistlus. See on häälimisvõistlus, kus osalejal tuleb inglisekeelne sõna tähthaaval öelda. Varem oli õpetaja juba välja selgitanud iga klassi parimad ja kooli ees võistlesid kümme parimat. 7.klassi parimad "spellijad" on Uku-Laur, Keven ja Helena. 8.klassi parimad on Kirke, Johanna ja Merilyn ning 9.klassis Magnus, Kristel, Dan-Denry ja Barbara. Võistlus oli väga pikk ja pingeline ning kõik osalejad väga tublid. 

Väga tasavägise võistluse võitis MAGNUS (9.klass), teise koha saavutas KRISTEL (9.klass) ning kolmanda koha JOHANNA (8.klass). 

Et Spelling Bee oli pikk ja väga kaua pidi eriti vaikselt istuma, pakkusid 3.klass, 5.klass, 7.klass ja 8.klass inglise- ja venekeelseid vahepalasid. 

Edasi jaotas arvuti kõik õpilased rühmadesse ning toimus EV 100 teemaline viktoriin kahoot keskkonnas. Eelmisel nädalal olid 7.-9.klasside õpilased teinud seintele Eesti suurkujude plakateid, mida oli aega uurida ning kust infot talletada. Viktoriin oligi plakatite põhjal. Nii plakatid kui ka viktoriin olid inglise keeles.  Lisaks olid seal küsimused ka 9.klassi videoklippidest. Kahoot oli samuti väga tasavägine ja kaks esimest võistkonda võitlesid kordamööda esimese koha nimel.

Viktoriini parimad võistkonnad: 

1. koht - Mariann, Kristjan Markus, Kauri ja Oliver.  
2. koht - Magnus, Meeri, Laura ja Rene.
3. koht - Maksim, Teisi, Romek, Kevin Vinogradov ja Mari. 














Aitäh kõigile osalejatele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar