neljapäev, 19. november 2020

Informaatika hommikupoolik Piiludega


18. novembril külastasid meid taas Olustvere Piilu lasteaia vanem rühm. Seekord oli tore võõrustada koolieelikuid infotehnoloogia hommikupoolikul. 

Tervituseks laulis mudilaskoor kaks ilusat laulu kodust ja hoolimisest. Seejärel keerutasime enne arvutiklassi minekut tantsu. Ja mitte traditsioonilisi rahvatantse vaid elasime sisse infotehnoloogilisse tantsumaailma ning järgisime suurele ekraanile ilmuvaid tantsusamme, mille järgi ennast liigutada. 
Pärast füüsilist aktiivust oli hea minna arvutiklassi, kus tuli mõnda aega paigal istuda ning helesinist ekraani jälgida. 

Alustasime arvutihiire kasutamise mängulistest harjutustest. Hiire käsitlemine on vajalik nii sujuvaks arvutikasutamiseks kui ka toetab käemotoorikat.  Seejärel proovisime leida klaviatuurilt erinevaid tähti. Mängulises harjutuses sai õige tähe leidmisel kukutada kaste üksteise otsa ning moodustada kõrge torn. Et mitte pikalt arvutiekraani taga istuda, tegime vahepeal ühe põneva fotojahi suurel "targal tahvlil", kus erinevate maailmaosade metsadest ja ka arktika väljadelt sai otsida peiduolevaid loomi, linde ja mereelukaid. Lapsed olid väga tähelepanelikud ja märkasid ka väga peidus olevaid isendeid. IT-hommikupooliku lõpetasime salakirja koostamisega, mille põnev lahendamine jäi lasteaeda.

Koolil oli rõõm võõrustada nii tublisid koolieelikuid! Loodetavasti kohtume taas!













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar