reede, 20. jaanuar 2023

Lapsed lugema!

2022. aasta oli üle-Eestiline raamatukogude aasta. Selle raames oli koolidele ja raamatukogudele suunatud mitmed üleskutseid, mis tooks inimesi rohkem raamatute juurde.

Meie oma kooliski püüdsime anda oma panuse. Eelmise õppeaasta II poolaastal kujundasime raamatuaknad, mis kenasti ehivad meie aknaruudustikku ja on kõigile nähtavad.



Uue õppeaasta alguses, 8. septembril, mis on ühtlasi ka ÜRO rahvusvaheline kirjaoskuse päev,  kell 13.00-14.00 võtsime osa üle-Eestilisestaktsioonist „Lugemistund“, kus kogu kool üheaegselt luges. Loeti nii puu otsas istudes, õues murul, aknalaudadel, diivanil, klassiruumides, fuajees, koridorides – kus iganes hea ja mugav oli.




Meie oma koolis lõpetasime raamatukogude aasta Lugemischallenge’iga, mille võistluslikkus seisnes selles, et välja selgitada klass, kes loeb kõige rohkem perioodil september kuni detsember

Selle eesmärk ei olnud niivõrd leida võitja, kuivõrd suunata õpilasi rohkem lugema ja nutimaailmast väljaMotivaatoriks oli ka auhind. 

Arvesse läksid ikka eakohased raamatud. Võitja klass selgitati nii selle põhjal kui palju lehekülgi loeti ühe õpilase kohta sellel perioodil kui ka selle põhjal, mitu õpilast klassist nende lehekülgede lugemisest osa võtsid.  Kõik klassid osalesid - kes vähemal kes rohkemal määral. 

Kokku loeti 249 raamatut ja 38 761 lehekülge. Keskmiselt loeti 293 lehekülge päevas

Eriauhinnad said Lisandra Indre, Liis-Carmen Raabe ja Sandra Lõoke, kes on meie kooli kõige suuremad lugemishuvilised ja väga oluliseks eeskujuks kõigile teistele õpilastele!


Võitjaks klasside arvestuses osutus 5. klass, kes luges kokku 32 raamatut ja keskmine loetud lehekülgede arv õpilase kohta oli 710,1 lehekülge. Auhinnaks on neile 100€ väärtuses oma klassi ühise ürituse organiseerimine, arendades oma ettevõtlikkust aja, koha, kulutuste jms välja mõtlemises.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar