esmaspäev, 13. veebruar 2023

Võõrkeeltepäev

Neljapäeval, 9.veebruaril toimus meie koolis traditsiooniline võõrkeeltepäev. 

Päev oli jaotatud kolmeks osaks, kuna kõik õpilased ei ole võõrkeeli sama kaua õppinud. 

1.-4.klass kuulas kõigepealt sissejuhatust võõrkeelte kohta ning seejärel kuulasid lühiloengu teemal, kuidas võõrkeeli paremini õppida. Seejärel toimus meeskondlik kahoot, kus tuli ära arvata, mis keeles laulud kõlasid. Kõige rohkem keeli tundis ära võistkond, kuhu kuulusid Lisandra Indre, Mirjam Gerdt ja Mike-Martin Koka.  

Teine ülesanne toimus samuti rühmas. Meeskond tõmbas loosiga sõna, mida nad pidid paberile kirjutama võimalikult paljudes keeltes. 19 erinevas keeles suutis sõna TERE leida võistkond, kuhu kuulusid  Aleks Akk, Laura-Mia Lebedev ja Devon Rau. 

5.-6.klass kuulas samuti alguses inglisekeelset infot maailma keelte põhjal. Kuuldud info ja ka eelnevate teadmiste põhjal toimus kahoot, mille võitis meeskond, kuhu kuulusid Robert Moorast, Martin Järvpõld ja Lisette Lüll. 

Teine võistlus eeldas keelte äratundmist. Siin võidutses meeskond, kuhu kuulusid Rihanna Ahosepp, Märtin Vaikla ning Drevor Rau. 

Viimasena panid end proovile 7.-9.klassid. Kahooti parim oli meeskond, kuhu kuulusid Grettel Linnas, Oleksandr Borzanytsia ja Mari Hansen.

Teise ülesandena pidid õpilased ühendama toidu, selle lühikese kirjelduse ja päritolumaa (toidupuzzle). Kõik osalejad olid väga tublid ja vahed meeskondade vahel olid üliväikesed.

Võitjaks kuulutati kaks kolmikut, kes mõlemad lahendasid ülesande maksimumpunktide peale. Need olid: Romet Ahosepp, Loreena Olle ja Jane Vanžul ning Piia Madison, Karola Indre ja Jonatan Soomets.

Õpetajad Marjel ja Varje kiidavad tublisid osalejaid. Kõik kuulasid rahulikult ning olid kaasatud ning oli tore tõdeda, kui hästi õpilased koos ühise eesmärgi nimel suudavad tegutseda!


























 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar