neljapäev, 26. september 2024

Liikumisnädal looduses

16.-24. septembrini toimus meil liikumisnädal, mille jooksul osalesid kõik klassid erinevates programmides.

16.septembril käisid 1. ja 2. klass Parika väikejärve matkarajal ja osalesid programmis "Puuga sõbraks". Samas programmis osalesid 17.septembril ka 3. ja 4.klass. Õpiti tundma nelja meie kõige levinumat koduõue- ja metsapuud. Õpilased said ka teha erinevaid praktilisi tegevusi - kõlalauda taguda, puust tahvlile kirjutada, metsaraamatusse materjali korjata. Oli mitmeid mängulisi tegevusi puude ära tundmise harjutamiseks. 3 tundi möödus väga kiiresti.






















18. septembril käisid 5. ja 6.klass samuti Parikal ning osalesid programmis "Omadega rappa". Õpiti tundma elu rabas, selles kasvavaid marju ning seeni. Samuti saime teada, kuidas tekib turvas ning lõpus tegime ka praktilisi töid. Erilist elevust pakkus vaatepilt, kus terve raba oli ämblikuvõrkudega kaetud. 



















20.septembril käis 8.klass Tipu looduskoolis ning osales "Mulla programmis". Õpilased said mulda korralikult tundma õppida - tehti mullaproove, mõõdeti mulla pH-d, temperatuuri, kaaluti ja mõõdeti mulda. Samuti räägiti erinevatest mullatüüpidest ning ehitati savimaja. 






24. septembril osalesid 7.ja 9.klass Vapramäe loodusmaja "Orienteerumine maastikul" programmis. Õpiti lugema orienteerumiskaarti looduses. Õpilased pidid määrama ka oma asukohta kaardil ning paika panema ilmakaared. Päev oli põnev ning pakkus kõvasti mõttetööd ja pingutust. 











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar