pühapäev, 9. juuni 2024

Algklasside tore neljapäev

Samal ajal kui 5.-8.klassid seiklesid Saarjõe õpperajal, tegid algklassid samuti põnevaid tegemisi. 

1.klass käis 6. juunil Viljandis. 

Juba liinibussis sõitmise ajal sattusid nad pisukesse seiklusesse. Selgus, et bussis oli tülikas kaassõitja - herilane, kes sutsas üht meie õpilast. Õnneks lõppes kõik hästi ja valu läks ka üle. 

Viljandis tuuritasid 1. klassi lapsed kõigepealt linnatänavatel kõhelugude tuuril „Õudselt tore Viljandi“. Tuuril märgitud vanade majade juures räägiti natuke vana maja ajaloost ning loeti ette laste kirjutatud kõhelugu. Kui tuuri lõpus küsiti, kas kõhelood olid ka hirmsad, siis arvasid lapsed, et kui oleks olnud pime ja vihma sajaks, oleksid lood ikka jubedad küll. Aga meil oli imeilus soe ilm.

Pärast jalutuskäiku tutvuti Viljandi Linnaraamatukoguga. Meile näidati erinevaid ruume ja põnevaid raamatuid; selgitati, kuidas raamatukogus käituda ning kuidas saame raamatuid hoida. Saime näha ka Viljandi raamatukogu kõige suuremat, kõige paksemat ja kõige väiksemat raamatut. 

Raamatukogus on raamatud riiulites kindla süsteemi järgi, et oleks lihtsam raamatuid leida. 1. klassi õpilased õppisid läbi mängu leidma raamatule õiget kohta raamaturiiulis.

Räägiti ka raamatute taaskasutusest. Raamatukogus on toredaid esemeid, mis vanadest raamatutest valmistatud.

Oli vahva ja õpetlik päev Viljandis. Nii nagu ütles üks 1. klassi poiss raamatukogu töötajale: „Ega me siis niisama ei tulnud, me tulime ikka õppima!“


















Samal ajal käis 2.klass Suure-Jaani Tervisekojas. Sai kõvasti möllata ja oli üks äge päev!







3. ja 4. klassi õpilased uudistasid Tähetorn Orioni.  Kungla talu perenaine Anelle tutvustas Tähetorn Orioni ajalugu. Õpetaja Oskar Noorkõiv arutles lastega teadusest ja teadmistest. Millal saame neist kasu ning millal kahju. Tegime koos eksperimente, mis toovad esile loodusseadused.

Vestlesime mobiiltelefoni kahjulikkusest ning turvalisest  kasutamisest.

Lõbusõit trossil oleva alusega oli õppekäigu lõpetuseks väga lõbus.

Liiklemine sõiduteel oli päris keeruline. Pidime pidevalt jälgima liiklust. Helkurvestidega püüdsime olla nähtavamad.
Oli õpetlik ja seiklusrohke koolipäev!






























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar